Zelo zelena paštica so zeleni rezanci (s čemažem ali špinačo) z omako, v kateri so skoraj same zelene sestavine. Poleg 250g zelenih rezancev potrebujemo za omako še 250g brokolija, 6 strokov česna, 2 Ž olivnega olja, 1/2 ž feferonov, 1 ž limonine lupinice, 1/2 ž soli, 1 ž popra, 1/2 dl belega vina, 3 dl zelenjavne osnove (lahko tudi vode), sok manjše limone, 125 g rukole in en zrel (a čvrst) avokado.
Pristavimo vodo za rezance. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Brokoli ločimo na posamezne cvetke, steblo zavržemo. Avokado olupimo in narežemo na kocke (1,2-2 cm) - pokapamo z limono, da ne potemni. Rukolo operemo in zelo grobo nasekljamo (na 4-5 cm dolgo).
Na olivnem olju 2-3 minute pražimo skupaj česen, limonino lupinico in feferon. Zalijemo z vinom in malo pokuhamo, da polovica vina izpari. Dodamo zelenjavno osnovo, sol in poper in kuhamo par minut.
V vodo za rezance damo rezance. 3 minute, preden so ti kuhani, damo zraven še brokoli.
V omako dodamo še preostali limonin sok in damo noter rukolo. Pokrijemo in kuhamo nekaj minut, da se rukola zmehča.
Rezance in brokoli odcedimo, dodamo k omaki, zraven damo še avokado. Nežno mešamo in pustimo v loncu še 1-2 minuti, nato postrežemo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar