sreda, 5. november 2008

ToCmoKa

Kaj je lepšega, kot če vam dan popestrijo TO(fujevi) CMO(čki) s KA(prami)? Prav nič, zato kar začnimo! Najprej pripravimo tofujeve cmočke. Za dva srednje lačna vzamemo 200g tofuja, peteršilj, limonino lupinico, sol, 2 Ž čičerikine moke, 1 Ž drobtin in poper. Tofu zmiksamo, nato dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Oblikejmo v cmočke. Pristavimo lonec vode, v kateri bomo skuhali cmočke, in se lotimo priprave omake.
Za omako pa rabimo 1 por, olivno olje, 1 Ž moke, 3 dcl zelenjavne osnove, 2 Ž belega vina, 1 Ž limoninega soka, 2 Ž (sojine) smetane, 1 Ž sesekljanih kaper, sol in poper. Por narežemo na manjše koščke in ga popražimo na olivnem olju. Dodamo moko, premešamo. Pridruži se jim zelenjavna osnova (medtem ko vlivamo, uporabimo metlico, da ne nastanejo grudice) in vino. Čez 5 minut sledi še limonin sok, sojina smetana in kapre. Po želji pa še sol in poper. Še malo pokuhamo.
Vmes pa je naša voda zagotovo zavrela. Počasi in previdno položimo cmočke v vodo in opazujemo dogajanje: če prvi cmoček razpade, to pomeni, da moramo dodati še malo čičerikine moke in drobtin. Če pa ne razpade, naj v vodo poskočijo vse ostale. Ko priplavajo na vrh, jih polovimo s penovko in postrežemo s pripravljeno omako.

Ni komentarjev: