Rjavčki so prosti slovenski prevod za "brownies", ker pa so tile pripravljeni brez kuhanja, so to torej rjavčki na hladno. Zanje potrebujemo dobro skodelico (oluščenih) mandljev (skodelica je slabe četrt litra), skodelico izkoščičenih suhih datljev, deci kakava v prahu, deci rožičeve moke, deci (blagega, cvetličnega ali akacijevega) medu.
Najprej naredimo mandljevo maslo. V multipraktiku toliko časa maltretiramo mandlje, da nastane gosta pasta. Ničesar ne dodajamo! Lahko pa zadeva traja 10 minut in več. Damo na stran, podobn postopek ponovimo z datlji, le da gre tu hitreje. Ko je datljeva pasta pripravljena, damo zraven ostale sestavine in dobro zmešamo (kar v istem multipraktiku). Svetujem, da med segrejete, da bo bolj tekoč. Vse skupaj damo v manjši pekač in ohladimo, da se dobro strdi. Postrežemo narezano na majhne koščke, ker je zelo nasitno. Uporabno tudi kot "energijska ploščica" pri športu.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar