Sladko kisli mix je varianta mešane zelenjave na kitajski sladko-kisli način. Zanjo rabiš 300 g različne zelenjave (na primer 2 papriki, majhen malancan, pol majhne glave ohrovta, kot na sliki), 1 por, 2 stroka česna, za konico prsta ingverja, 2 Ž sezamovega olja, 2 Ž sojine omake (tamari), 3 Ž (rjavega) sladkorja, 3 Ž jabolčnega kisa.
Na sezamovem olju na hitro popražimo drobno sesekljan ingver in česen. Dodamo na tanke kolutke narezan por in pražimo še kako minuto. Dodamo ostalo zelenjavo, očiščeno in narezano na koščke, velike približno 1,5 cm. Pražimo 5-7 minut brez dodadkov, nato dodamo sojino omako, sladkor in kis. Kuhamo, dokler se tekočina nekoliko ne zgosti (3-5 min). Postrežemo z dolgozrnatim rižem.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar