Sanjska sladica, v kateri čokolada nastopa kar dvakrat, to so čokoladne sanje. Za testo rabimo 1 dl (sončničnega) olja, 1 dl javorjevega sirupa, 0,5 dl (sojinega) mleka, strok vanilije (ali vrečko vanilijevega sladkorja), 2 dl poljubne moke, 1 dl kakava v prahu (nesladkanega), 1 dl (rjavega) sladkorja, 1 ž pecilnega praška, 1/2 ž soli in 1 dl sesekljane temne čokolade. Za kremo pa potrebujemo 150 g temne čokolade, 250 g trdega svilnatega tofuja, 1 dl (rjavega) sladkorja, ščepec soli, 2 Ž masla (paste) iz poljubnih oreščkov (npr. mandljev).
Pečico ogrejemo na 190 stopinj in namastimo pekač (tak, kateremu stranice se odprejo, premer 24 cm). Posebej zmešamo mokre sestavine za testo (javorjev sirup, olje, mleko in vanilijo) in suhe sestavine (moko, kakav, sladkor, pecilni prašek, sol). Mokre sestavine nežno vmešamo v suhe, dodamo še koščke čokolade. Damo v pekač, pečemo 15-20 minut.
Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in damo malo na stran, da se rahlo ohladi.
Medtem ko se hladi, pripravimo kremo. Čokolado stopimo, v mešalnik damo vse ostale sestavine in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Mešalnika ne ustavimo, medtom ko v maso vlijemo še stopljeno čokolado. Kremo polijemo prek testa (za boljši rezultat lahko še enkrat namastimo stranice) in pečemo še 15 minut; krema praviloma odstopi od sten pekača, ko je pečena.
Ohladimo in samo v hladilnik. Pred serviranjem naj bo vsaj 2 uri v hladilniku.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar