Zima ne ponuja take obilice sveže zelenjave in sadja kot pomlad in poletje, a to ne pomeni, da moramo jesti vse iz pločevinke;) Ena od rešitev je priprava Zimskih Trikotnikov, za katere potrebujemo zimsko zelenjavo (kitajsko zelje, korenček, posušene gobe ali kar koli imate doma), sezamovo olje, garam salo (ali druge začimbe po okusu), 200g tofuja, 2 Ž sojine omake in vlečeno testo. Pečico segrejemo na 200 stopinjah. Zelenjavo narežemo na relativno majhne koščke in jih prepražimo na olju. Čez par minutk dodamo garam salo. Medtem naribamo tofu in ga dodamo zelenjavni mešanici. Vmes razvaljamo vlečeno testo (lažja varianta je, da kupimo že tanko testo na glavni tržnici v Ljubljani ali na tržnici v BTC-ju) in ga narežemo na trakove. Ko je zelenjava pripravljena, začnemo oblikovati trikotnike. Na konec traka damo eno ali dve žlici tako pripravljene zelenjave in zvijemo v trikotnike (trikotnik na levo, nato na desno... tako do konca traka). Zadnji korak je 20-minutna priprava v pečici.
Za zraven lahko pripravite sezamovo-sojino omako: 1 Ž sezamovih semen prepražite, nato pa jih dodate 4 Ž sojine omake (najbolje se obnese tamari). Pomešate in pomakate pripravljene zelenjavne trikotnike;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar