ponedeljek, 1. december 2008

Umazani Mafini

Obljuba dela dolg, zato pridno pripravljava najrazličnejše mafine. Tokrat so prišli na vrsto Umazani Mafini, ki so ime dobili po popackani majci in kavču ob njihovem prvem zaužitju;). Potrebujemo po 1 skodelico nasekljane črne čokolade, mletih lešnikov, pirine moke in ovsenih kosmičev, 1 Ž vinskega kamna (pecilnega praška), 1/2 ž soli, 1 ž cimeta, po 1/2 skodelice (sojinega) mleka in javorjevega sirupa in 1/4 skodelice olivnega olja. Najprej sesekljamo čokolado. Nato združimo vse suhe sestavine ( moka, ovseni kosmiči, vinski kamen, sol, cimet), ločeno pa še mokre (mleko, sirup, olivno olje). Mokre sestavine pridužimo suhim, dobro premešamo. Dodamo še čokolado in lešnike. Spet premešamo in z žlico preložimo maso v model za mafine. Pečemo 25 minut na 190 stopinjah.

Ni komentarjev: