ponedeljek, 3. november 2008

Bananina Preproga

Bananina Preproga ni namenjena mehki hoji, temveč je to udobna podlaga za vse okusne sestavine, ki sodijo nanjo. Prvi korak je namastitev pekača. Drugi korak je, da 4 banane narežemo na okrogle koščke in jih zmešamo z 80 g trsnega sladkorja (sladkosnedi lahko količino poljubno povečajo) ter vse skupaj razporedimo na pekač. Tretji korak: 110 g dobre margarine (midva uporabljava Vitaquell; sicer lahko tudi masla) segrejemo, da se stopi. Vmes pa zmešamo: 40 g kokosovih kosmičev, 112 g trsnega sladkorja, 70 g moke in 40 g zmletih (ovsenih) kosmičev. Dodamo stopljeno margarino, dobro premešamo in z rokami položimo na pripravljeno bananino preprogo. V pečici pečemo na 180 stopinjah 20 minut.

Ni komentarjev: