Bananina Preproga ni namenjena mehki hoji, temveč je to udobna podlaga za vse okusne sestavine, ki sodijo nanjo. Prvi korak je namastitev pekača. Drugi korak je, da 4 banane narežemo na okrogle koščke in jih zmešamo z 80 g trsnega sladkorja (sladkosnedi lahko količino poljubno povečajo) ter vse skupaj razporedimo na pekač. Tretji korak: 110 g dobre margarine (midva uporabljava Vitaquell; sicer lahko tudi masla) segrejemo, da se stopi. Vmes pa zmešamo: 40 g kokosovih kosmičev, 112 g trsnega sladkorja, 70 g moke in 40 g zmletih (ovsenih) kosmičev. Dodamo stopljeno margarino, dobro premešamo in z rokami položimo na pripravljeno bananino preprogo. V pečici pečemo na 180 stopinjah 20 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar