Ker je letošnja letina buč zelo obilna, bova morala biti zelo domiselna, kako jih bova porabila. Začela bova z inovativnimi Oranžnimi Mafini. Za 12 mafinov potrebujemo mokre sestavine (1/2 kg buče, po 1/2 skodelice javorjevega sirupa in olivnega olja, 2 ž vanilije, 1/2 skodelice pretlačenega trdnega tofuja), suhe sestavine (1,5 skodelice polnozrnate moke, 1,5 skodelice bele moke, 1,5 Ž pecilnega praška ali vinskega kamna, 1 ž cimeta, po 1/2 ž soli in klinčkov) in 1 skodelico malin (posušenih, svežih ali odmrznjenih).
Bučo narežemo, pečemo v pečici 30-40 minut na 200 stopinjah, pustimo da se ohladi. Olupimo in v mikserju naredimo bučni pire. Dodamo ostale mokre sestavine in dobro premešamo. Ločeno zmešamo vse suhe sestavine, dobro premešamo in dodamo mokrim sestavinam. Mokro in suho zmešamo, dodamo maline, še enkrat premešamo in damo v pekač za mafine. Pečemo 25 minut na 190 stopinjah.
Bučo narežemo, pečemo v pečici 30-40 minut na 200 stopinjah, pustimo da se ohladi. Olupimo in v mikserju naredimo bučni pire. Dodamo ostale mokre sestavine in dobro premešamo. Ločeno zmešamo vse suhe sestavine, dobro premešamo in dodamo mokrim sestavinam. Mokro in suho zmešamo, dodamo maline, še enkrat premešamo in damo v pekač za mafine. Pečemo 25 minut na 190 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar