sobota, 8. november 2008

Lečni Ragu z Metino Omakico

Lečni Ragu z Metino Omakico je evergreen. Pripravimo ga lahko kadar koli med letom, saj potrebujemo take sestavine, ki so vse skozi dostopne. To so (za 2 lačni osebi): 1 (rdeča) čebula, olivno olje, 100 g (zelene) leče, 0.5 l zelenjavne osnove (če je nimamo, damo vodo), 3 velike paradižnike ali 4 Ž paradižnikove mezge, čili, 1 ž medu in sol. Čebulico narežemo na kolobarčke in popražimo na olju. Čez nekaj minut dodamo lečo, mešamo, da dobi oljnat lesk. Prilijemo zelenjavno osnovo, dodamo narezan paradižnik ali mezgo, čili in med. Pomešamo in kuhamo, dokler leča ni skuhana. Na koncu po potrebi solimo.
Vmes pripravimo Metino Omakico: v manjšo posodico nasekljamo svežo meto ali pa pod prsti podrobimo posušeno. Stremo 2 stroka česna in dodamo še 3 Ž navadnega (sojinega) jogurta. Dobro premešamo in to je to.
Lečni ragu lahko postrežemo s testeninami (kot je na sliki) in z odlično metino omakico.

Ni komentarjev: