ponedeljek, 10. november 2008

Ohrovtov golaž


Prihaja sezona ohrovta in zelja in z njo vprašanje, kam s tem. No, tu je ena ideja: Ohrovtov golaž! Zanj potrebujemo eno res majhno glavo ohrovta, dve srednji čebuli, 1 Ž olivnega olja, 200 g seitana, 8 suhih paradižnikov, 1 ž timjana, 1 ž bazilike, sol, poper, 1 dl zelenjavne osnove, 0,5 dl belega vina.

Čebulo drobno sesekljamo in pražimo na žlici olivnega olja. Seitan narežemo na koščke, približno 2 cm velike in o,5 cm debele. Ko čebula postekleni, ji dodamo koščke seitana. Pražimo nekaj minut, nato dodamo začimbe in nasekljan paradižnik ter zalijemo z zelenjavno osnovo in vinom. Ohrovt narežemo na tanke rezance. Ko tekočina skoraj povre, dodamo ohrovt. Kuhamo, dokler se ohrovt povsem ne zmehča.

Ni komentarjev: