sobota, 29. november 2008

Sejtanova Grmada Z Rdečo Omako

Za Sejtanovo grmado z rdečo omako rabiš: 500 g sejtana, 250 g stročjega fižola, eno srednje veliko rdečo čebulo, tri stroke česna, 1 Ž moke, 2 Ž olja, 4 dl jušne osnove, 0,5 dl belega vina, 1 ž timjana, 1/2 ž popra, 1 ž soli, 1 dl črnih oliv, 2 Ž kaper, 1 Ž peteršilja in sok pol limone.

Pripravi si jušno osnovo, čebulo in česen nareži na tanke rezine. Olive in kapre sesekljaj.

Sejtan narežite na dobre pol centimetra debele rezine, pomokaj na obeh straneh in speci na dveh žlicah olja, v zelo vroči ponvi, minuto na vsaki strani. Zloži na krožnik in shrani na toplo.

Pristavi lonec z vodo, v kateri boš pozneje skuhal stročji fižol.

V isti ponvi na istem olju praži česen in čebulo 5 min. Večkrat pomešaj, da se ne prismodi. Dolij vino in zavri, nato dolji jušno osnovo, dodaj še timjan, sol in poper. Kuhaj, dokler pol tekočine ne izhlapi, približno 10 minut.

V omako dodaj črne olive in kapre in kuhaj še 5 minut. V vodo, ki je medtem zavrela, vrzi očiščen stočji fižol in ga kuhaj 5 minut. Odcedi fižol, v omako pa dodaj peteršilj in limonin sok.

Predlog za serviranje: Na kup pire krompirja zloži sejtan, nanj zloži stročji fižol, nato pa vse skupaj prelij z omako.

Ni komentarjev: