torek, 25. november 2008

ČesnoBazilični Mafini

Resda mafine bolj poznamo kot sladek priboljšek, a to ne pomeni, da jih ne moremo pripraviti kot slano jed. Tipičen primer tega so tokratni ČesnoBazilični Mafini.
Najprej segrejemo pečico na 190 stopinjah in pripravimo "mokre sestavine": 1 Ž lanenih semen, 3 Ž vode, 1/3 skodelice olivnega olja in 1 skodelico (sojinega) mleka. Lanenasemena zmešamo z vodo in jih v multipraktiku zdrobimo (1 minuta). Če nimamo takega multipraktika, ki bi to omogočal, kupimo že zdrobljena lanena semena. Nato dodamo še mleko in mešamo pol minute, sledi še olivno olje in dobro premešamo.
Ločeno zmešamo "suhe sestavine": 1 in 3/4 skodelice (pirine, polnozrnate) moke, 1 Ž vinskega kamna (pecilni prašek), 1/2 ž soli, 1 Ž česna v prahu ali 4-5 strokov česna (v tem primeru ga zdrobimo), 2 Ž suhe bazilike in malo črnega popra. Vse suhe sestavine premešamo med sabo, dodamo mokre in nadaljujemo z mešanjem. Vlijemo v pekač za mafine in pečemo na 190 stopinjah 20-25 minut.

Ni komentarjev: