Melancani resda niso rjavi, vendar če jim dodamo rjavo leče, "porjavijo". Zato jih imenujeva Rjavi Melancani;) Najprej skuhamo lečo. Potrebujemo olivno olje, 2-3 stroke česna, cca 100 g leče in 2-3 dcl zelenjavne osnove. Najprej na olivnem olju popražimo sesekljan česen, dodamo lečo, nato še zelenjavno osnovo, ki jo počasi prilivamo tako, da se leča počasi kuha. V drugi posodi pa na olivnem olju popražim na kocke narezane melancane (1 večji ali 2 manjša), čez 5 minut dodamo 1/2 ž mlete kumine in na kocke narezano čebulo. Kuhamo cca 10 minut. Dodamo skuhano lečo ter sveže sesekljan peteršilj ter 1 Ž vina. Po želji solimo, popramo. Pustimo še nekaj minut na ognju, da tekočina izpari. Nato postrežemo;)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar