Za bisvkit potrebujemo: 1) Suhe sestavine: 180 g (pirine/polnozrnate) moke, 150 g trsnega sladkorja, 1/2 ž soli, 1 ž sode bikarbone, 30 g nesladkanega kakava; 2) Mokre sestavine: 2 ž vanilije, 80 ml sončničnega olja, 1 Ž jabolčnega kisa, 230 ml vode.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Dobro zmešamo suhe sestavine, v sredini posode naredimo luknjo, v katero damo vse mokre sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo na namaščen pekač. Pečemo pol ure. Vmes pripravimo kremo, za katero potrebujemo 110 g dobre margarine, 150 g trsnega sladkorja (sladkosnedi količino poljubno povečajte;), 40 g nesladkanega kakava 1 ž vanilije in 3-4 Ž (sojinega) mleka. Najprej z metlicami stepemo margarino (cca 2 minuti). Dodamo ostale sestavine in stepamo, dokler se ne premešajo dobro med sabo. Če je masa presuha, dodamo še malo mleka. Tako pripravljena krema naj počaka v hladilniku.Če nam uspe kremo namažemo med dvema plastema biskvita, če pa nismo tako spretni, pa jo namažemo kar po vrhu torte (najin primer;). Okrasimo s smetano in se začnemo sladkati;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar