torek, 10. februar 2009

Torta DO

Torta DO je dobila ime po dveh lastnostih - je Dobra in Okusna, pa tudi po Datljih in Orehih, ki sta glavni sestavine. Pa še brez sladkorja je;) Potrebujemo pa 230 g datljev, 60 g orehov, 85 g dobre margarine, 3 dcl vode, 120 g rozin, 1 ž cimeta, sol, muškatni orešček, 230 g polnozrnate moke ter po 1 ž vinskega kamna in sode bikarbone. Pečico ogrejemo na 190 stpinj. Datlje in orehe sesekljamo na majhne koščke (lahko ročno ali z manjšim mikserjem). Skupaj z margarino in vodo damo v posodo in zavremo. Vremo nekaj minut. Vmes zmešamo vse suhe sestavine: cimet, sol, nariban muškatni orešček, moko, vinski kamen in sodo bikarbono. Nato združimo z vrelo zmesjo, dobro premešamo in damo v pekač. Pečemo 40 minut na 190 stopinjah. Ponudim s smetano in/ali javorjevim sirupom, če nam je premalo sladko;)

Ni komentarjev: