Ajdova kaša z jurčki je stalnica na slovenskih krožnikih. Tokrat smo dodali nekaj lastne kreativnosti in nastala je Obogatena Ajdova Kaša. Potrebujemo: pest suhih jurčkov, olje (tokrat sem uporabila kokosovo maščobo, ker nima izrazitega okusa in ne prevlada nad jurčki), 150 g ajdove kaže, 1 por, 1 Ž sojine smetane, 1 Ž sojine omake, drobnjak in sol. Suhe jurčke namočimo v vodi vsaj pol ure. Nato v vodi, v kateri so se namakali jurčki, skuhamo ajdovo kašo. Vmes na olju oziroma maščobi popražimo narezan por in jurčke. Dodamo sojino omako. Ko je ajda skuhana, jo zmešamo skupaj z zelenjavo, dodamo smetano in sol. Potresemo z drobnjakom in uživamo;)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar