ponedeljek, 2. februar 2009

Pomarančni Koromač

Za Pomorančni Koromač rabimo 2 koromača, 1 čebulo, 2 stroka česna, timjan, 2 manjši neškropljeni pomaranči, 2 Ž olivnega olja, 1 ž janeževih semen, sol, poper.

Koromač očistimo, izrežemo stržen in odrežemo zelene dele. Razžemeo ju na 8 delov po dolžini. Čebulo in česen olupimo in ju tanko narežemo. Eno pomorančo tanko olupimo in lupinico narežemo na drobne rezance, obe pomaranči ožamemo.

Na olju najprej popražimo koromač in janeževa semena - pražimo približno 5 minut. Dodamo čebulo, česen, pomarančno lupinico in timjan in pražimo še nekaj časa. Prilijemo pomaračni sok, solimo in popramo. Počasi kuhamo 6-10 minut - koromač mora ostati čvrst.

Ni komentarjev: