četrtek, 5. februar 2009

Trinadstropni Mafini Presenečenja

Včasih se kakšne stvari ne iztečejo tako, kot smo načrtovali. Tako je bilo tudi z današnjimi mafini, od tod tudi del imena (presenečenje), drugi del imena (trinadstropni) pa temelji na izgledu. Torej, za 12 Trinadstropnih Mafinov Presenečenja potrebujemo: 2,5 ž suheha kvasa, 2 dcl sojinega mleka, 400 g pirine moke, 200g koruzne moke, 1 ž kurkume, 1 ž zeliščne soli, 2 dcl sojine smetane, 1 Ž sončničnega olja, 300g blitve in 50 g sojinega sira. Najperj narežemo blitvo in jo damo kuhati (lahko v vodi ali še bolje na pari). Vmes zmšamo kvas z mlekom in pustimo vzhajati. Zmešamo obe vrsti moke s kurkumo in soljo. V moko stresemo vzhajan kvas, smetano in olje. Dobro premešamo in pustim nekaj časa vzhajati. Naribamo sir, ga zmešamo z blitvo in sesekljamo v mikserju. Model za mafine namastimo. Najprej na dno položimo en del mase testa, vmes damo zelenjavno zmes, na vrh še enkrat testo. V pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj, pečemo 25 minut.

Ni komentarjev: