sreda, 18. februar 2009

Tofuorta


Za Tofutorto rabimo 450 g tofuja, lupino in sok dveh limon, 120g in 2 Ž (rjavega) sladkorja, strok vanilije (ali vanilin sladkor), 2 ž agar-agar-ja, 1 ž pecilnega praška, 30g margarine, 100g žitnih kosmičev, 2 Ž kokosove moke, 1 ž cimeta.

V mešalniku zmešamo tofu, sladkor, limonino lupinico in sok, vanilijo, agar agar in pecilni prašek v gladko maso.

Margarino stopimo in vanjo vmešamo zdrobljene žitne kosmiče. Tako priravljeno maso potlačimo na dno pekača (vzamemo okrogel pekač premera 20 cm), da dobimo "testo". Čez to prelijemo tofujevo maso. Zmešamo kokos, cimet in preostali sladkor ter s to maso posujemo torto. Pežemo na 140 stopinjah uro in pol. Preden postrežemo temeljito ohladimo.

Ni komentarjev: