Se spomnite Cankarjeve skodelice kave? Tokrat sva jo tudi midva uporabila, ampak ne v tekočem stanju, temveč pravo mleto kavo. Zato je najina današnja sladica dobila ime Cankarjeva Rezina;) Da bo priprava lažje stekla ogrejte pečico na 180 stopinj, najdite srednje velik pekač in si pripravite:
- suhe sestavine: dobre 2 skodelici moke (polnozrnate, pirine... po 1 ž vinskega kamna (pecilnega praška) in soli;
- mokre sestavine: po 1/2 skodelice trsnega sladkorja in fino zmlete kave, po 1 skodelic sončničnega olja in javorjevega sirupa, 1/2 skodelice sojinega mleka in 2 ž vanilijevega sladkorja;
- sestavine "za na konec": 2 Ž mletih sezamovih semen ali tahinija (sezamov namaz), 1 Ž arašidovega masla in 1 skodelico narezane črne čokolade.
- suhe sestavine: dobre 2 skodelici moke (polnozrnate, pirine... po 1 ž vinskega kamna (pecilnega praška) in soli;
- mokre sestavine: po 1/2 skodelice trsnega sladkorja in fino zmlete kave, po 1 skodelic sončničnega olja in javorjevega sirupa, 1/2 skodelice sojinega mleka in 2 ž vanilijevega sladkorja;
- sestavine "za na konec": 2 Ž mletih sezamovih semen ali tahinija (sezamov namaz), 1 Ž arašidovega masla in 1 skodelico narezane črne čokolade.
Priprava je sila enostavna: najprej ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine. Nato mokre dodamo suhim, premešamo in dodamo še sestavine "za na konec". Preden vlijemo v namaščen pekač, dobro premešamo. Pečemo 25 minut. Ker je kave v rezini dovolj, nam je tisti dan ni treba kuhati;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar