petek, 20. februar 2009

Zapečen Por

Por je odlična zimska zelenjava, ki pa je v naši kuhinji obravnavana zgolj kot priloga ali kot osnova za kakšno omako. Tokrat pa vam jo predstavljamo v obliki glavne jedi, tj. kot Zapečen Por. Da se boste dva nekoliko nasitila rabimo: 4 pore, 80 g sira (lahko sojinega, skute ali kozjega - po želji;), 80 g (sojinega) jogurta, 50 g parmezana (če ne jemo navadnega sira, izpustimo ali nadomestimo s čim drugim), 3 Ž sojinega mleka, 20 g kruhovih drobtinic, sol in poper. Najprej ogrejemo pečico na 180 stopinj. Pore očistimo in jih skuhamo (na pari ali v vodi). Medtem v posodi zmešamo nariban sir, jogur, pol naribanega parmezana, sojino mleko, sol in poper. Ločeno pa zmešamo še drugo polovico naribanega parmezana in drobtinice. Ko so pori kuhani, namastimo pekač in jih položimo enega ob drugem. Najprej namažemo s "sirnim" namazom, na koncu pa posujemo z drobtinicami in parmezanom. Pečemo pol ure. Neverjetno, kako je lahko por dober;)

Ni komentarjev: