torek, 3. februar 2009

Nacho Torta

Recept za Nacho Torto zgleda nekoliko kompleksno, v resnici pa gre za dokaj preprost in hiter recept - v dobre pol ure bo na mizi. Naprej pripravi: za testo 200 g (ponozrnate) moke, 1 ž pecilnega praška, 1 ž suhe jušne začimbe. sol, slab deci sojinega mleka, 50 ml olja; za nadev 1 Ž olivnega olja, pol glave (manjše) cvetače, večjo glavico brokolija, 1 večja čebula, 50 g gob (šitak), 1 dl kuhane koruza (zmečkane), 1 dl olja, sok 1 limone, 2 Ž ovsenih kosmičev, 2 Ž paradižnikove mezge, 1 Ž gorčice, sol, poper.

Segrejemo pečico na 180 stopinj. Zmešamo moko in pecilni prašek, dodamo mleko, olje in sol. Zamesimo testo in z njim obložimo srednje velik (24 cm) pekač za torte oz pite - obložimo dno in rob. Pečemo na 180 stopinj 12-15 minut.

Medtem na pari skuhamo brokoli in cvetačo, oboje ločeno na posamezne cvetove. Po kuhanju mor ostati čvrsto.

Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo na rezine narezane gobice in pražimo nekaj minut. Dodamo koruzni "pire" in mešamo, da se segreje.

Sojino mleko segrejemo do toplega, a ne vrelega. Damo v mešalnik, dodamo olje in poper ter dobro mešamo. Dodamo še limonin sok med mešanjem. Ustavimo, dodamo paradižnik, kosmiče, sol in gorčico. Dobro premešamo.

Del mešanice iz mešalnika namažemo po pol-pečenem testu. Nadaljujemo z gobicami, nanje damo večino brokolija in cvetače - nekaj lepših koškov prihranimo za na vrh. Prelijemo s preostalo omako iz mešalnika in zaključimo s cvetačo in brokolijem. Pečemo še 20-25 minut na 180 stopinj.

Ni komentarjev: