sobota, 14. februar 2009

Hrustljav Jabolčni Mousse

Jabolka so zelo prikladno sadje, saj ga lahko uživamo kot samostojni prigrizek ali ga uporabimo pri sladicah. Tokrat predstavljava nekaj sladko-lahkotnega, in sicer mousse, ki je zaradi indijskih oreščkov nekoliko hrustljav, zato tudi Hrustljav Jabolčni Mousse. Potrebujemo: 100 g indijskih oreščkov, pol kg jabolk, 100 g trsnega sladkorja, 300 ml vode, po 1 ž agar-agar-ja in cimeta in sok ene limone. Jabolka narežemo na rezine; če uporabljam ekološka ali domača, nam jih ni treba lupiti. Skupaj s sladkorjem in vodo zavremo in kuhamo, dokler niso jabolka mehka. Vmes sesekljamo indijske oreščke (lahko ročno, če imamo čas, sicer pa uporabimo manjši mikser). V blender damo jabolčno zmes in ga aktiviramo. Dodamo še indijske oreščke, limonin sok in cimet. Vse še enkrat dobro premešamo, vlijemo v posodice in pustimo, da se ohladi. Postrežemo lahko s smetano in/ali čokoladnim prelivom.

Ni komentarjev: