Za dva lačna si pripravimo: cca 220 g jurčkov (dobila sva jih iz domačega zamrzovlanika;), 1 velik por, olivno olje, 2 stroka česna, 1 čebula, 200 g riža, 6 dcl zelenjavne osnove, 50 g naribanega sira, peteršilj, baziliko, drobnjak, 1 limono, poper in sol. Najprej na olivnem olju popražimo sesekljan česen. Dodamo na majhne koščke narezane jurčke in por. Vse skupaj premešamo s peteršiljem, drobnjakom in baziliko. Kuhamo dokler se zelenjava ne zmehča (cca 10 minut). Odstranimo zelenjavo iz posode. Nato na olivnem olju popražimo čebulo (cca 5 minut), nato dodamo riž. Pražimo eno minuto, zatem začnemo zalivati z zelenjavno osnovo, ki jo dodajamo počasi, dokler se riž ne skuha. Ko je skoraj kuhan, dodamo zelenjavo, nariban sir, nastrgano limonino lupinici in sok limone. Še nekaj minut kuhamo oziroma dokler ni riž popolnoma skuhan. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar