nedelja, 8. februar 2009

Hrčkova kitajska ponev

Za hrčkovo kitajsko ponev pripravi četrt kile trdega tofuja, 4 Ž sojine omake, za oreh ingverja, 3 skodelice mešane zelenjave (na primer ohrovt, korenček, por, blitvo), 1 čebulo, ščepec čilija, 1 Ž javorjevega sirupa (ali česa podobnega), sol, 1 Ž moke, olje.

Najprej narežemo tofu na manjše kocke in za mariniramo najmanj eno uro z mešanici 1 Ž moke in 2 Ž sojine omake. Medtem ko se marinira, narežemo zelenjavo na rezance ali koščke, čebulo na lističe, ingver pa drobno sesekljamo.

V voku segrejemo slab deci olja in na vročem olju ocvremo (5 min) mariniran tofu. Tofu vzamemo ven in damo na stran. V istem olju popražimo ingver in čili, dodamo čebulo in pražimo nekaj minut. Dodamo zelenjavo in pražimo do 10 minut, po potrebi dodamo malo vode. Proti koncu vrnemo tofu v lonec, dodamo javorjev sirup in preostalo sojino omako, po potrebi dosolimo. Če je jed suha, lahko dodamo še nekaj žlic vode.

Ni komentarjev: