ponedeljek, 23. februar 2009

Rdeče Zelje s Pinjolami

V zimskem času je zelja na pretek, zato ni nič neobičajnega, če smo ga naveličani. To je še toliko bolj prisotno, če ga pripravljamo vedno na isti način. Zato bova danes predstavila nekaj drugačnega, in sicer Rdeče Zelje s Pinjolami. Poleg polovice glave rdečega zelja (za 2 osebi) si priskrbimo še: 1 čebulo, sezamovo olje, 1 ž kumine, 1 Ž ali več (po okusu;) pinjol in 2 Ž sojine omake (tamari). Če uporabljamo sojino omako, soli ne potrebujemo, saj je ta običajno že dovolj slana. Najprej naribano zelje in sesekljamo čebulo. Nato na olju popečemo kumino in pinjole. Dodamo sesekljano čebulo in počakamo, da porjavi. Preden položimo pokrovko na posodo, dodamo še naribano zelje in tamari. Tako dušimo približno 15 minut oziroma dokler zelje na postane mehko. Preden serviramo lahko posujemo s semeni.

Ni komentarjev: