sreda, 4. februar 2009

Lečina Snežna Juha

V snežnih dnevih se prileže krepka juha. Tokrat je sneg obarval tudi najino kuhinjo, zato sva "izumila" Lečino Snežno Juho. Da nam bo uspela, si moramo priskrbeti: olivno olje, 1 čebulo, 2 stebli zelene, 2 korenčka, 8 strokov česna, 1 krompir, 250 g rdeče leče, 1 liter zelenjavne osnove, 2 lovorjeva lista, 1 limona, mleta komina, kajenski poper, olje pekoče paprike in sol.
Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Čez nekaj minut dodamo narezano zelenjavo: zeleno, korenčka, pol česna in krompir. Po nekaj minutah praženja dodamo leče in zelenjavno osnovo, zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Dodamo lovorjeva lista, preostali česen in sok polovice limone. Kuham nadaljnjih 10 minut, nato dodamo še sok druge polovice limone. Odstravnimo lovorjeva lista in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na koncu še začinimo z mleto kumino, poprom, oljem pekoče paprike (če ga nimamo, ga zamenjamo s klasično mleto papriko) in soljo, Premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev: