nedelja, 15. februar 2009

Jurčkov Bolognese

Ozimnica je še bogata, zato sva si danes ponovno postregla z jurčki iz domačega zmrzovalnika. Uporabila pa sva jih pri klasični omaki bolognese tako, da je nastal Jurčkov Bolognese;) Pripravimo si cca pol kg jurčkov, olivno olje, 1 čebulo, 2 stroka česna, 400 g paradižnikove omake (poleti nadomestimo s svežimi paradižniki), 3 ž origana, sol in poper. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo in česen. Čez nekaj minut dodamo nasekljane jurčke, po nekaj minutah pa dodamo še paradižnikovo omako in origano. Kuhamo približno 10 minut oziroma dokler jurčki niso mehki. Vmes skuhamo testenine (količine prilagodite lakoti;); ko so skuhane, jih dodamo omaki, solimo in popramo. Na krožniku potresemo z drobnjakom ali peteršiljem; za ljubitelje sira je alternativa parmezan. To je EHO - enostavno, hitro in okusno;)

Ni komentarjev: