sreda, 1. oktober 2008

Veličastna Čokoladna Torta

Danes sva imela na večerji dve požeruhinji (tak vzdevek sta si dali sami;), zato sva se dodatno potrudila pri pripravi slastnih dobrot. Ena od teh je Veličastna čokoladna Torta.
Testo
Najprej pripravimo tanko plasta "črnega" testa. V posodi zmešamo 65 g (polnorznate) moke, 1/4 ž pecilnega praška, 1/4 skodelice trsnega sladkorja in 35 g nesladkanega kakava. V drugi posodi pa zmešamo 60 ml olja oljne repice, 85 g javorjevega sirupa, 30 ml (sojinega) mleka, 1 ž vanilijevega sladkorja in malo soli. Nato "suhe" sestavine dodamo "mokrim" in vse skupaj dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen model in pečemo cca 1o minut na 180 stopinjah. Testo ohladimo.
Krema
Najprej 350 g črne čokolade narežemo na majhne koščke. Nato v manjši posodi zmešamo 235 ml vode z 1 Ž agar-agarja in 16 g nesladkanega kakava. Segrevamo dokler ne zavre, nato zmanjšamo in naj počasi vre še 10 do 15 minut. Narezano čokolado vmešamo v to zmes, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi (nekaj minut, a ne preveč). Medtem pa v mikserju zmešamo 340 g (svilenega) tofuja, 150 g trsnega sladkorja, 1 ž vanilijevega sladkorja in malo soli. Tofujevi zmesi dodamo še čokoladno in miksamo, dokler ne dobimo gladke mase. Tako dobljeno maso vlijemo na "črno" testo in posujemo z mandljevimi lističi.
Preliv
220g svežih ali 310 g zmrznjenih malin in 50 g trsnega sladkorja zmiksamo v blenderju. Postrežemo skupaj z Veličastno Čokoladno Torto. Bi poskusili?;)

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Ena od požeruhinj ;)lahko potrdi, da je to res the best torta!!!!

Gurmanka pravi ...

... očitno bo res tako, ker druga požeruhinja je hotela bis;) in sem ji včeraj naredila cel pekačo samo zanjo;) in za vse njene domače;)