Kot že samo ime pove, je tokratna jed pisana in ima luknjo. Vzbuja pa nostalgijo po krajih in popotniških spominih, od koder izvira kvinoja.
Za dve lačni osebi potrebujemo 200 g kvinoje, 1-2 Ž čemaža, vloženega v olju, olivno olje, 3-4 zrele paradižnike, čebulo, peteršilj in baziliko (alternativa zadnjim 5 sestavinam je paradižnikova omaka), drobnjak, 1 paprika, košček (sojinega) sira, sol. Kvinojo dobro operemo in jo skuhamo (običajno potrebuje 10 do 5 minut). V drugi posodi na olivnem olju dobro popražimo sesekljano čebulo, nato dodamo na koščke narezan paradižnik. Po 10-15 minutah dodamo še začimbe in solimo. Vmes naribamo sir in narežemo papriko. Ko je kvinoja kuhana, odcedimo in zmešamo s čemažem. Na krožnik jo postavimo tako, da naredimo v sredini luknjo (midva to narediva s posebnim modelčkom, ki sva ga kupila v domovini kvinoje). Okrog luknje pa razporedimo nariban sir, sesekljan drobnjak, paradižnikovo omako in narezano papriko. Tako dobimo Pisano Kvinojino Luknjo, ki nam ob vsakem grižljaju omogoča uživanje druge barve in seveda pristnih okusov;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar