nedelja, 12. oktober 2008

ČČ

ČČ ali Čebulna Čabata. Kruh pravzaprav. S čebulo.Torej, pripravi pol kilograma moke (najbolje mešanice polnozrnate in krušne bele, pol pol), kocko kvasa, žličko sladkorja, žličko soli, dve žlici olivnega olja in pol srednje velike čebule (drobno sesekljane).
Najprej raztopimo kvas in sladkor v dveh žlicah mlačne vode. Moko presejemo, dodamo sol in naredimo jamico, v katero vlijemo kvasno mešanico. Dodamo olja in nato med mešanjem postopoma dodajamo mlačno vodo, da dobimo dokaj mehko testo. Na koncu vmešamo še sesekljano čebulo. Pustimo vzhajati, dokler ne naraste na dvojno višino. Nato vklopimo pečico na maksimalno temperaturo. Iz testa oblikujemo čabate in jih zložimo na pekač. Pustimo vzhajati, medtem ko se pečica greje. Ko je pečica ogreta, damo čabate vanjo in pečemo 5 minut na maksimalni temperaturi, nato zmanjšamo na 180 in pečemo še približno 20 minut.

Ni komentarjev: