nedelja, 19. oktober 2008

ŠpinaPinol

ŠpinaPinol je odlična špinačna pita s pinjolami. Za pripravo potrebujemo 250 g listnatega testa, 1 Ž moke, 1/2 kg špinače, 2 stroka česna, olivno olje, 1 Ž pinjol, 1-2 Ž naribanega (sojinega) sira, sol, poper in muškatni orešček. Najprej skuhamo špinačo (najboljše na pari). V drugi posodi na olivnem olju popražimo sesekljan česen. Dodamo pinjole, da zarumenijo, nato pa še skuhano in narezano špinačo. Po nekaj minutah dodamo še sir, dobro premešamo, da se sir v celoti stopi. Na koncu začinimo z muškatnim oreščkom, po želji dodamo še sol in poper. Medtem razvaljamo listnato testo, pri čemer si pomagamo z moko. Na sredino testa položimo špinačno zmes in oblikujemo v krog. Pečemo na 180 stopinjah 35 minut.

Ni komentarjev: