sobota, 18. oktober 2008

Tofu pleskavica

Zraven včeraj objavljenega prebranca sede Tofu pleskavica, tale je v brezmesni izvedbi. Za izdelavo pleskavice si pripravi (za dva): 200-250g čvrstega tofuja (mora se dati drobiti, ne mazati), lonček žitnih kosmičev, pol čebule, strok česna, po 1 ž kečapa in gorčice, 1 Ž sojine omake, sol, peteršilj, baziliko in timjan, pa še par Ž olja za pečenje.

Tofu nadrobite v skledo. Drobno sesekljajte čebulo in jo dajte k tofuju. V mešalniku "zmeljite" kosmiče na željeno velikost (celi kosmiči so po moje preveliki, ne sme biti pa moka. Dodajke k tofuju, dodajte še vse ostale sestavine in zmešajte. Pustite 15-20 minut, da se kosmiči malo napijejo. Če je presuho, dodajte malo vode, če je preveč packasto, dodajte še malo kosmičev. Mokro mora biti tako, da ko oblikujete stoji skupaj, a ne ostaja na rokah. Iz mase oblikujte pleskavice in jih pecite v ponvi na ne srednjem ognju 5-7 minut na vsaki strani.

Ni komentarjev: