petek, 31. oktober 2008

Oktobrske ohrovtove sarmice

Oktobrske ohrovtove sarmice so v ohrovtove liste zavit pražen krompir s prav posebnimi dodatki, vse skupaj postreženo z rožnato omako. Zanje rabiš 8 velikih listov ohrovta, za nadev 3 velike krompirje, 100 g dimljenega seitana, pol čebule, 1 dcl (sojinega) mleka, skodelico jurčkov (najbolje suhih in namočenih), 1 Ž olivnega olja, sol in poper. Za omako rabimo še pol čebule, 2 dcl paradižnikove omake in 1 dcl smetane (sojine za kuhanje ali navadne kisle).

Liste ohrovta previdno ločimo od glave (pazimo, da ostanejo celi) in jih skuhamo na pari (20 minut). Medtem ko se kuha ohrovt, damo kuhati še krompir, kuhamo v olupku do mehkega. Sesekljamo čebulo in jo pražimo na dveh žlicah olivnega olja, pražene pol jo porabimo za omako, pol za nadev.

Za nadev k praženi čebuli dodamo gobe in na koščke narezan seitan, malo pražimo. Kuhan krompir malo ohladimo, nato ga olupimo in narežemo na rezine, dodamo k ostalim sestavinam. Solimo in popramo ter zalijemo z mlekom. Za omako k polovici pražene čebule damo paradižnik in smetano, malo pokuhamo, po potrebi dosolimo.

Ohlajenim ohrovtovim listom z nožem ali žlico zmečkamo steblo, nanje damo žlico (zvrhano) nadeva in zavijemo. Zvitke zlagamo v globljo ponev, ko porabimo ves ohrovt in/ali nadev, vse skupaj prelijemo z omako in pokuhamo še kake 20 minut.

Ni komentarjev: