nedelja, 26. oktober 2008

Trans-Evrazija Expres

Jed, ki kombinira evropske in azijske (indijske) okuse in jo pripravimo hitro (v pol ure je na mizi) - Trans-Evrazija Express. Zanjo potrebujemo vzamememo pol ž gorčičnih semen, po 1 ž cimeta in kurkume, pol ž mletega koriandra, za konico prsta naribanega ingverja, pekočo papriko in poper po okusu ter malo koriandra (ali pa, za manj vešče, namesto vsega tega dve zvrhani žlički curry mešanice), 2 Ž sezamovega olja (če tega ni, je vsako drugo dobro, razen bučnega), 1 veliko čebulo, dober deci jogurta (sojinega) in 2 skodelici na kocke narezanih malancan (jajčevcev), pa sol po potrebi. Zraven pašejo riževi rezanci (kot na sliki) ali riž.

Na vročem olju prepražimo vse začimbe (2-4 minute), dodamo nasekljano čebulo in malo zmanjšamo temperaturo. Pražimo 5 minut, nato dodamo malancan in pražimo vse skupaj nekako 15 minut. jogurt in malo pokuhamo (5 min). Medtem po receptu skuhamo riž ali rezance, posrežemo skupaj.

Ni komentarjev: