Klasični Čokoladni Mafini so najpogostejši posladek pri nas doma. Preprosti za pripravo in božansko dobri;) Za 12 mafinov najprej zmešamo suhe sestavine: 220 g (pirine) moke in 3 ž vinskega kamna ali pecilnega praška. Za mokri del pa potrebujemo: 125 g margarine, 4 banane, 150 - 200 g črne čokolade (odvisno koliko ste čokoladnosnedi;), 65 g melase, 2 Ž čičerikine ali rožičeve moke. Margarino raztopimo na majhnem ognju, čokolado sesekljamo in vse skupaj zmešamo. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Če je masa preveč gosta, dodamo malo vode ali čaja; če pa je preredka, pa še malo moke. Maso razporedimo v pekač za mafine in na vsakega položimo še olupljen mandelj. Mafini se odlično podajo s (sojino) smetano in kakavom.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar