Jesenski plodovi, združeni v raguju delajo družbo tradicionalni primorski polenti: Jesenski ragu s polento. Za ragu pripravi: 2 Ž olivnega olja, 1 veliko čebulo, 3 srednje paradižnike, pol kg buče, 150 g gob (šitak), 1 dl belega vina, 70 g soje, baziliko, 1 Ž balzamičnega kisa, rožmarin, timjan, peteršilj, poper in sol. Za polento pa rabiš 200 g koruznega zdroba, 2 dl (sojinega mleka), vodo in sol.
V lonec daš pol litra vode in 2 dl sojinega mleka, soliš in zavreš. V to vmešaš koruzni zdrob in počasi skuhaš polento. Medtem na olivnem olju prepražiš drobno sesekljano čebulo. Po nekaj minutah dodaš na koščke narezan paradižnik in dušiš 5-10 minut. Dodaš na kocke (1 cm) narezano bučo in kuhaš nadalnjih 15 min, da se zmehča. Dodaš začimbe, zaliješ z vinom in 1-2 dl vode, kuhaš še 5 minut. Medtem posebej skuhaš sojo (fino je, če prej zrna namočiš). V ragu dodaš sojo, na kocke narezane gobe, balzamični kis in soli po potrebi. Kuhaš še 10-15 minut. Postrežeš skupaj ragu in polento.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar