Čebulo sesekljamo in popražimo na žlici olivnega olja. Dodamo na kocke narezano papriko, čez nekaj časa pa še na kocke narezan paradižnik. Pražimo 5-7 minut. Medtem (v mikserju) zmešamo tofu, sojino smetano in začimbe. Zmes vlijemo k zelenjavi in pražimo še mar minut. Postrežemo s kruhom, krompirjem, rižem... kar nam tisti trenutek najbolj zadiši;)
sobota, 11. oktober 2008
NeMorešVerjetiDaNiJajce
Tole je en recept, za katerega v klasični izvedbi NUJNO rabiš jajca (dobesedno, ne v prenesenem pomenu;), tu pa je zadeva narejena brez jajc. Od tod tudi ime NemorešVerjetiDaNiJajce. Vzemi: eno papriko (poljubne barve, najlepše pride z zeleno), dva srednja paradižnika (lahko tudi paradižnikovo omako, če je pomanjkanje paradižnikov), manjšo čebulo, 120g tofuja, dve žlici sojine smetane, žlico olivnega olja, žlico sojine omake, timjan, sol in poper.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar