Jesen je čas za gobe, midva še prav posebej častviva jurčke, ki so glavna sestavina (poleg ajde seveda) za klasično ajdovo kašo. Zanjo potrebuješ 150 g ajdove kaše (oluščena ajda), 400 g jurčkov (ali kakšnih drugih gob), eno čebulo, po želji strok ali dva česna, dve žlici olivnega olja, peteršilj, mento, timjan in sol.
V slani vodi skuhamo kašo - potrebovala bo kakih 15 minut vretja. Medtem ko se kuha kaša, sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Jurčke operemo in razrežemo na kockice, dodamo čebuli in pražimo, dokler gobe ne izpustijo tekočine, večina te tekočine pa povre. Dodamo začimbe in ajdovo kašo, kuhamo še 5-10 minut, da se okusi premešajo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar