ponedeljek, 6. oktober 2008

Ovseno Marelični Mafini

Jesen in zima sta pri nas zaznamovani z mafini, ki jih pripravljava na različne načine - tako v sladki kot v slani izvedbi. Tokrat se je tehtnica prevesila v prid sladke različice oziroma Ovsenih Mareličnih Mafinov.
Za 16 mafinov potrebujemo: 2 Ž lanenih semen, 6 Ž vode, 200g ovsenih kosmičev ali otrobov, 125 g polnozrnate (pirine) moke, 115 g trsnega sladkorja, 4 ž pecilnega praška (boljše je vinski kamen), 1 ž cimeta (ljubitelji cimeta kar podvojite dozo;), sol, 200 ml (sojinega ali ovsenega) mleka, 80 ml olja (repičnega), 150 g drobljenih lešnikov in nekaj Ž marelične (ali druge) marmelade.
(1) V manjšem mikserju zdrobimo lanena semena in jih zmešamo z vodo, da dobimo kremasto zmes. (2) V veliko posodo damo ovsene kosmiče, otrobe, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol. Dobro premešamo. (3) V manjši posodi pa zmešamo mleko, olje in lešnike. (4) Mokre sestavine dodamo suhim in vse skupaj dobro premešamo. (5) Pekač za mafine namastimo ali damo papirnate modelčke. V vsako luknjo damo žlico mase, nato pa še žlico/žličko (odvisno od okusa) marmelade ter zapremo s še eno žlico mase. (6) Pečemo 15 - 20 minut na 220 stopinjah.

Ni komentarjev: