nedelja, 5. oktober 2008

Pečena Oranžna Juha

Pečena juha? A se nama je čisto zmešalo? Ne, ne brez skrbi;) Tokratna Pečena Oranžna Juha je res malce neobičajna. Za začetek potrebujemo manjšo bučo (ali del večje buče;), 3 korenčke, 1 krompir, 1 por, 1 beli koren, olivno olje, timijan in rožmarin. Zelenjavo narežemo na manjše koščke in jo zložimo na pekač (podložimo s peki papirjem). Nato pokapamo z olivnim oljem in začimbami. Dobro premešamo, da so vsi koščki premazani z oljem in začimbami. Na 200 stopinjah pečemo približno tri četrt ure oziroma dokler zelenjava ni mehka. Vmes pripravimo liter zelenjavne osnove (najhitrejša pot je, da kupite bio zelenjavno mešanico in date 1 Ž na liter vode, nato naj nekaj minut vre). Ko je zelenjava pečena, jo stresemo v lonec, dodamo zelenjavno osnovo in segrejemo do vrelišča. Pustimo nekaj minut vreti, nato zmiksamo z ročnim mešalnikom. Postrežemo z žličko (sojine) smetane in svežim drobnjakom.

Ni komentarjev: