No, pravzaprav je to bučni curry, ampak curry je indijska zadeva, ne? Torej začnimo z Bučo po Indijsko: vzamememo pol ž gorčičnih semen, po 1 ž cimeta in kurkume, pol ž mletega koriandra, za konico prsta naribanega ingverja, pekočo papriko in poper po okusu ter malo koriandra (ali pa, za manj vešče, namesto vsega tega dve zvrhani žlički curry mešanice), 2 Ž sezamovega olja (če tega ni, je vsako drugo dobro, razen bučnega), 1 veliko čebulo, dober deci kokosove kreme in 2 skodelici na kocke narezane buče, pa sol po potrebi.
Na vročem olju prepražimo vse začimbe (2-4 minute), dodamo nasekljano čebulo in malo zmanjšamo temperaturo. Pražimo 5 minut, nato dodamo bučo in pražimo vse skupaj nekako 10 minut. Vlijemo kokosovo mleko in malo pokuhamo (5 min). Postrežemo s polnozrnatim basmati rižem, kuhanim krompirjem, kruhom...
Ni komentarjev:
Objavite komentar