Za Bučno Sirovo Pito potrebujemo 250 g listnatega testa (pol klasičnega paketa zmrznjenega listnatega testa), 4 stroke česna, (olivno) olje, 1 veliko (rdečo) čebulo, po 1 Ž balzamičnega kisa in trsnega sladkorja, 100g (sojinega) sira (lahko tudi feto), rožmarin, sol, poper. Najprej narežemo bučo na manjše koščke (cca 2 cm) in jih skupaj s česnovimi stroki pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut oziroma dokler ni buča mehka. Ohladimo.
Medtem sesekljamo čebulo in jo 10 minut pražimo na olju. Dodamo sladkor in kis ter pražimo nadaljnjih 15 minut, dokler ni čebula popolnoma karamelizirana. Pustimo, da se ohladi.
Sir naribamo. Med čakanjem, da se zelenjava ohladi, razvaljamo testo. Nato buči dodamo stisnjem česen, karamelizirano čebulo, sir, rožmarin, sol in poper. Dobro premešamo in damo na sredino testa. Zadnji korak je "zapiranje" pite, kar pomeni, da zavihamo zunanje robove tako, da preprečimo uhajanje zelenjave in oblikujemo v okroglo obliko.
Medtem sesekljamo čebulo in jo 10 minut pražimo na olju. Dodamo sladkor in kis ter pražimo nadaljnjih 15 minut, dokler ni čebula popolnoma karamelizirana. Pustimo, da se ohladi.
Sir naribamo. Med čakanjem, da se zelenjava ohladi, razvaljamo testo. Nato buči dodamo stisnjem česen, karamelizirano čebulo, sir, rožmarin, sol in poper. Dobro premešamo in damo na sredino testa. Zadnji korak je "zapiranje" pite, kar pomeni, da zavihamo zunanje robove tako, da preprečimo uhajanje zelenjave in oblikujemo v okroglo obliko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar