torek, 30. september 2008

Klasičen Sojin Golaž

Klasičen Sojin Golaž pripravimo tako kot običajnega. Bistvena razlika je samo v tem, da običajno sestavino za golaž zamenjamo s sojinimi koščki. Zadeva uspe tudi s tofujem ali sejtanom. Najprej pripravimo 100g suhih sojinih koščkov, 0,5 l zelenjavne osnove, 1 veliko čebulo, olivno olje, 1 kozarček/pločevinko (200 ml) paradižnikove omake (šalše) ter začimbe: baziliko, rožmarin, sladko papriko (v prahu), feferon, žajbelj, brinove jagode, peteršilj, lovor, sol.
Čebulo drobno sesekljamo in pražimo na olivnem olju čim dlje (najmanj eno uro) na majhnem ognju. Po potrebi vsake toliko dolijemo malo vode, da se ne zažge. Medtem pripravimo zelenjavno osnovo in v njej 15 min kuhamo sojine koščke. Ko je čebula narejena (ali ti zmanjka časa jo pražit;), damo zraven kuhane sojine koščke, paradižnik in začimbe po okusu. Kuhajmo na majhnem ognju še 30-45 minut. Lahko jih postrežemo s Sončnimi Bučnimi Njoki, kjer je tudi slika Klasičnega Sojinega Golaža.

Ni komentarjev: