nedelja, 7. september 2008

Zviti bučni zavitek

Glavni junak nedeljskega kosila je bil zviti bučni zavitek. Glede na napore sobotnega večera je enostaven recept kar dobrodošel.

1 majša buča (0,75 - 1 kg; hokaido, maslenka,...)
1 recept skute iz indijskih oreščkov (recept glej tukaj)
Listnato testo
Sol
Olivno olje

Po receptu sva pripravila že preizkušeno skuto iz indijskih oreščkov. Bučo očistiš, narežeš in podušiš na malo olja, da se zmehča. Posoliš. Testo razvaljaš, namažeš s skuto, nadevaš z bočo in zaviješ. Pečeš na 160 stopinj 45-60 minut. Poskusili sva toplo in hladno, oboje je dobro.

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Njammmmmmyyyyy mmmmm ke fino :D To bom pa probala nardit...!

Gurmanka pravi ...

... in nas povabi, da vidimo, če je tako dobro, kot najino;);)