sobota, 6. september 2008

Enostavno sobotno kosilo

Vikendi so hecni. Včasih imaš ogromno časa in lahko ustvarjaš različne "gurmanskosti", včasih pa je treba prav na hitro skuhati. Tako je bilo tudi danes. Zato sva pripravila Enostavno bučkino juho. Na olivnem olju popraženi čebuli in česnu sva dodala zadnje letošnje bučke (1 veliko ali 2 manjši) in krompir (1 velik ali 2 manjša). Po minuti ali dveh sva zalila zelenjavo z vodo in kuhala dokler se zelenjava ni zmehčala. Nato je svoje opravil palični mešalnik, dodali smo mešanico začimb iz Sicilije (nadomestimo lahko z npr. peteršiljem, baziliko, čilijem ipd.) in malo soli. To je to;)

Ker bi bila juha premalo, sva pripravilo še Nagajivo krompirjevo ponev. Medtem ko se je kuhala juha, sva skuhala 3 večje krompirje. Vmes sva na koščke narezala 2 papriki, 2 česna, pol velike čebule, po pol melancana in bučke, dobro pest paradižnikov češnjevcev (odlično se podajo tudi vložene artičoke) ter mocarelo (lahko klasično ali pa sojin sir (ne tofu!) - Sheese smoked mozzarela). Ko se je krompir skuhal, sva v veliki ponvi (še boljša izbira bi bil vok, a žal v kuhinji staršev nimaš vsega na voljo;), na olivnem olju popražila na koščke narezan skuhan krompir, nato pa dodala vso mešano zelenjavo. Med njenim praženjem sva v skodelici zmešala 2-3 Ž sojine smetane in klasične začimbe: peteršilj, baziliko, čili ipd. Po cca 5 minutah sva zelenjavi dodala to mešanico in še par minut pražila. Zelenjava mora ostati čvrsta na ugriz. Zraven se prileže zelena solata ali radič. Slastno, kaj naj rečeva drugega;)

Ni komentarjev: