Ne ne, ne gre za escargot, polži so samo po svoji obliki.
Torej, kaj rabimo za dva (fejst sita)?
1 polkilogramski jajčevec (ali dva cetrtkilska)
75 g kuskusa
deci zelenjavne osnove
olivno olje
1 majhna čebula
1 korenček
1 steblo zelene
malo peteršilja
40 ml belega vina
50g ribanega parmezana
2 žlički pesto genovese
sol, poper
Recept je mogoče malenkost bolj kompleksen, priprava traja kake pol ure dokaj intenzivnega kuhanja in še nekaj čakanja, skupaj 45-50 minut.
Najprej damo pečico greti na 180 stopinj, medtem jajčevec operemo in narezemo na 1/2 cm debele rezine. malo naoljimo vsako recino in jih zložimo v pekač (tisti črn, ki pride zraven pečice). Pečemo 15-20 minut, na polovici časa enkrat obrnemo.
Medtem sesekljamo čebulo in jo spražimo na malo olja. Medtem ko se praži, narežemo korenček in zeleno na majhne kockice. Po 5 minutah ju dodamo čebuli in pražimo še 5 minut. Prilijemo vino in še malo dušimo, nazadnje dodamo še sir, sesekljan peteršilj in pesto, zmešamo, po potrebi dosolimo in popopramo.
Medtem so jajčevci pečeni, na vsako rezino damo toliko nadeva, da še uspemo lepo zaviti jajčevec (odvisno od velikosti jajčevca bo to 1-2 žlici), zvitke zlagamo na pomaščen pekač. Pečemo še 10 minut na 200 stopinj.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar