nedelja, 28. september 2008

Datljeva Poslastica

Kako pripraviti okusno sladico brez moke in maščobe? To ni noben problem, če imate radi datlje;)
Za slastno Datljevo Poslastico potrebujemo 2,5 skodelici datljev, 5 (4 +1) skodelic mletih lešnikov, sok in lupino limone (priporočava eko limone), breskov kompot, javorjev sirup, skodelico (ovsebnih) kosmičev in kokosovo moko in/ali lističe.
Prvi korak je predpriprava, v katerih datlje razkoščičimo, narežemo na koščke in jih namočimo za eno uro v mlačni vodi. Breskov kompot odcedimo in breskve zmiksamo v mešalniku, da dobimo gosto kašo. Kosmiče na hitro popražimo, jih zmešamo z breskvovo kašo, javorjevim sirupom in skodelico mletih mandljev. Pustimo stati eno uro, da se kosmiči dobro prepojijo z ostalimi sestavinami.
Po eni uri odcedimo datlje, jih zmiksamo v mešalniku, dokler ne dobimo goste mase. To zmešamo s 4 skodelicami mletih mandljev, sokom in nastrgano lupino limone. Dobro pregnetemo in položimo v pekač torte (brez dna, samo "obliko"). Nato razporedimo še zmes s kosmiči ter okrasimo s kokosovo moko in/ali lističi (okrasite lahko seveda tudi drugače, po želji; ravno tako lahko uporabite drugo sadje). Previdno odstranimo pekač in to je to! Zraven se odlično prileže sladka (sojina) smetana, ki jo potresemo s čokolado ali kakavom.

Ni komentarjev: