sreda, 17. september 2008

Bučni rezanci

Za (domače bučne rezance) potrebuješ:
- en del buče (npr. 100g)
- dva dela moke (npr 200g)
- malo soli, po potrebi vode

Moka je lahko poljubna, za boljše rezultate je dobro uporabiti vsaj polovico moke iz trde pšenice (durum).

Bučo očistimo, narežemo na kose in (na pari) skugamo. Kuhano bučo ohladimo in pretlačimo. Dodamo moko in sol ter mesimo, dokler testo ne postane gladko. Če je presuho, dodamo še malo vode (oz moke, če je premokro). Pustimo pol ure, nato še enkrat premesimo.
Po pol ure testo razvaljamo in razrežemo v rezance s pomočjo posebnega strojčka. Če ga nimamo, naredimo to na roke (nekateri bi rekli, da je to tako ali tako edini pravi način). Rezance porabimo takoj, lahko jih posušimo ali zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Ni komentarjev: